8 Ocak 2013 Salı

ŞARK DİŞÇİSİ

ŞARK DİŞÇİSİ 
(Özgün Adı: Adamnapuyj Arevelyan)

Yazan: Hagop Baronyan
Çeviren: Boğos Çalgıcıoğlu
Yöneten: Engin Alkan



19. yüzyıl Osmanlı mizah yazınının en önemli kalemlerinden olan Hagop Baronyan'ın yazmış olduğu tiyatro eserleri 120 yıl sonra Şehir Tiyatroları tarafından oynanmaya başlandı. Yine de işin garibi yazdığı her detayın güncellenebilir ve günümüze uygun olması.

Engin Alkan’ın yönetmenliğinde bu eğlenceli komedi; müzikli, danslı, şenlikli bir gösteriyle bugünün seyircisiyle buluşuyor ve  İstanbul Ermenileri arasında geçen; kavuşamayan aşıklar, evlilik ve aldatmayı  konu alan oyun izleyenleri bir arada güldüğümüz zamanları hatırlamaya davet ediyor.

Oyun 9-13 Ocak 2013 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde; seyirciyle buluşacak.


Çevirisini Boğos Çalgıcıoğlu’nun, şarkı sözlerini Engin Alkan’ın, dramaturgluğunu Sinem Özlek’in, sahne ve ışık tasarımını Cem Yılmazer’in, kostüm tasarımını Tomris Kuzu’nun koreografisini Selçuk Borak’ın yaptığı oyunda; Selçuk Borak, Çağlar Çorumlu, Sevil Akı, Selin Türkmen, Ümit Daşdöğen, Sevinç Erbulak, Hüseyin Tuncel, Salih Bademci, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Melisa Demirhan, Z. Ceren Gedikali, Reyhan Karasu, Murat Üzen, Serkan Bacak, Okan Patırer, Destan Batmaz rol alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder